ζιακοπούλου-με-ανεβασμένες-θερμοκρα-978629
ΚΑΙΡΟΣ | 06.03.2023 | 23:00

Ζιακοπούλου: Με ανεβασμένες θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες το επόμενο διήμερο

Με ήπιες, ανεβασμένες θερμοκρασίες, χωρίς προβλήματα ανέμων θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες. Δεν θα λείψουν οι πρωινές ομίχλες, αλλά και οι τοπικές βροχές, πιο ισχυρές θα είναι στα δυτικά σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, τοπικά στην Πελοπόννησο, στο ανατολικό Αιγαίο, πιθανώς και στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα πιο ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 15 βαθμούς, έως 16 με 18 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Την Τετάρτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στο Αιγαίο, μες την ημέρα θα σταματήσουν και εκεί, με αραιές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 με 19 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα περάσει με ελάχιστες βροχές στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο και αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι νοτιάδες δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 20 με 21 βαθμούς. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή, με περισσότερες βροχές όμως, από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.