ζιακοπούλου-έρχονται-πολυήμερες-ισχ-105948
ΚΑΙΡΟΣ | 19.01.2023 | 22:55

Ζιακοπούλου: Έρχονται πολυήμερες, ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά

Ο σαρωτικός νοτιάς θα υποχωρήσει την Παρασκευή, οι βροχές όμως θα γενικευτούν και τοπικά θα είναι ισχυρές. Οι πρώτες οργανωμένες χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν στα ορεινά μας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε βροχές σε όλη τη χώρα, καταιγίδες ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι νότιοι έως 8 μποφόρ, πρόσκαιρα θα γίνουν δυτικοί. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 14 βαθμούς, έως 16 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.

Τo Σάββατο περιμένουμε και πάλι παροδικές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Κυριακή οι βροχές θα είναι λιγότερες και θα εντοπίζονται βασικά στη δυτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο. Οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν. η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς. Με νοτιάδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα.