ζιακοπούλου-έρχονται-πολλά-χιόνια-στ-1108887
ΚΑΙΡΟΣ | 23.01.2023 | 22:25

Ζιακοπούλου: Έρχονται πολλά χιόνια στα ορεινά και ισχυρές βροχές

Τις επόμενες ημέρες στη χώρα ο καιρός θα λάβει χειμερινή υφή. Σε αυτό θα συμβάλλουν φυσικά και τα χιόνια. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα είναι πυκνά. Πιο επικίνδυνο διήμερο καταιγίδων η πέμπτη και η παρασκευή με πολλά φαινόμενα στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη σε Θεσσαλία και Μακεδονία περιμένουμε βροχές, πιθανώς ισχυρές και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι σε Στερεά και Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 6 με 7 μποφόρ μόνο στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς, έως 16 με 18 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι σταδιακά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε συννεφιά με πολλές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε βροχές και αρκετά χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, με ισχυρές καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι τοπικά θα γίνουν θυελλώδεις. Την Παρασκευή τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν σε ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.