ζιακοπούλου-επιμένουν-οι-ισχυρές-βρο-1120108
ΚΑΙΡΟΣ | 16.03.2023 | 20:45

Ζιακοπούλου: Επιμένουν οι ισχυρές βροχές στα ανατολικά και νότια, συνοδεία θυελλώδους βοριά

Χειμωνιάτικη υφή θα έχει ο καιρός την Παρασκευή σε αρκετές περιοχές. Βασικά χαρακτηριστικά οι βροχές και ο θυελλώδης βοριάς που τοπικά θα εντείνει την αίσθηση του κρύου, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου .

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή από τη Θεσσαλία και νοτιότερα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στο Αιγαίο και την Κρήτη και χιόνια κυρίως στα ορεινά. Στην δυτική και τη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 13.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 8 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά με λίγες βροχές νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

Το Σάββατο οι βροχές θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη με εξασθένηση μες την ημέρα. Τοπικές νεφώσεις θα έχουμε στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν λίγο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η Κυριακή θα περάσει με περισσότερο ήλιο παντού, ίσως με κάποιες ασθενείς βροχές μόνο στην Κρήτη. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν κι άλλο, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς. Με ήπιο καιρό θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα.