ζιακοπούλου-χειμωνιάτικες-οι-θερμοκ-952243
ΚΑΙΡΟΣ | 27.01.2023 | 22:54

Ζιακοπούλου: Χειμωνιάτικες οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες

Η ισχυρή κακοκαιρία αποτελεί παρελθόν για τη χώρα μας. Oι βροχές που απομένουν δεν θα είναι τόσο έντονες και επίμονες. Εξασθενούν και οι χιονοπτώσεις. Τη νέα εβδομάδα το κρύο θα είναι αρκετά έντονο και ο παγετός ισχυρός σε βόρειες και ορεινές περιοχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε παροδικές νεφώσεις στη χώρα με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, πρόσκαιρες καταιγίδες στο Αιγαίο και λίγα χιόνια κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς, έως 15 με 16 στο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς.

Την Κυριακή δεν θα λείψουν και πάλι οι τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, λίγα θα είναι τα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 12 με 14 βαθμούς, με πρωινό παγετό τοπικά.

Και η νέα εβδομάδα, Δευτέρα και Τρίτη, ξεκινά με βοριάδες, λίγο περισσότερο κρύο, τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά. O πρωινός παγετός θα παραμείνει και τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.