στυλιανίδης-για-κακοκαιρία-ιδιαίτερ-983973
ΚΑΙΡΟΣ | 11.03.2022 | 21:26

Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα αύριο στην Αττική

“Η κακοκαιρία θα επιμείνει και αύριο και γι΄αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να λειτουργήσουμε με βάση το δυσμενέστερο σενάριο” σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. “Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Αττική με ενδεχόμενο χιονόστρωσης και στο κέντρο της πόλης” επισήμανε, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Εύβοια και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και θα κατευθυνθούν νοτιότερα.

“Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έλαβε υπ΄όψιν την ετοιμότητα της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στην Αττική” είπε ο κ. Στυλιανίδης. “Στη σύσκεψη διαφάνηκε ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων είναι σε ετοιμότητα” ανέφερε. “Θα είναι μία σύντομη αλλά έντονη κακοκαιρία, να μην την υποτιμήσουμε” επισήμανε.

Το Υπουργείο Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, απευθύνει ισχυρή σύσταση να μην μετακινούνται όσοι δεν έχουν ανάγκη στις περιοχές που θα εκδηλωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, είπε ο κ. Στυλιανίδης, ενώ στους οδηγούς συστήνεται να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι από αύριο στις 06:00 θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και στην Αθηνών – Λαμίας.

Ως προς τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς στην Αττική, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Η κακοκαιρία με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή

Αύριο, Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.

β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.

γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

3. Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.