στο-κόκκινο-η-κόντρα-των-μετεωρολόγων-1129715
ΚΑΙΡΟΣ | 01.02.2023 | 17:45

Στο κόκκινο η κόντρα των μετεωρολόγων

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό του στο twitter έδωσε συνέχεια στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει. Ο κ. Κολυδάς μάλιστα έφτασε στο σημείο να ζωγραφίσει δράκου στα σύννεφα.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«Μετεωρολογική παρειδωλία. Οι δράκοι στην Ευρώπη σχετίζονται με τα στοιχεία της φωτιάς και στην Κορέα με τα στοιχεία του νερού και της φύσης. Πιστεύεται ότι προκαλούν τα σύννεφα και την βροχή. Στην Ελλάδα υπάρχουν ”δράκοι” που φέρνουν χιόνι;», γράφει ο κ. Κολυδάς στον προσωπικό του λογαριασμό.

Το αν θα χιονίσει η όχι στον νομό Αττικής έχει «πυροδοτήσει» εντάσεις στην κοινότητα των μετεωρολόγων οι οποίοι εμφανίζονται διχασμένοι. Ο Γιάννης Καλλιάνος επανήλθε επί του θέματος με νέα του ανάρτηση που φέρει τον τίτλο ως «Μούφα ολκής ο χιονιάς της Αττικής». Ο Σάκης Αρναούτογλου από την πλευρά του τόνισε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ότι χρειάζεται προσοχή, καθώς «πολλά γράφονται στο Ίντερνετ και διαδίδονται κάποιες φοβερές ανακρίβειες, με μεγάλους τίτλους που δεν ισχύουν».

Σήμερα το πρωί, η μετεωρολόγος του Mega, Χριστίνα Ρήγου επανέλαβε ότι αυτό που ήθελε να πει με την ανάρτησή της είναι το «όχι στους εντυπωσιακούς τίτλους» και πως συχνά «παρερμηνεύονται τα λεγόμενά μας». Αναφορικά με το θέμα των χιονοπτώσεων σημείωσε ότι την Κυριακή «φαίνονται κάποιες βροχές που θα μεταφραστούν και σε χιονοπτώσεις και πως από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε χιόνια στα ανατολικά και στα νότια. […] Να δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επιμένει για τον χιονιά ενώ «βλέπει» χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Παρά ταύτα, όλες οι προγνώσεις των ειδικών δείχνουν να συγκλίνουν σε ένα σημείο: τα επόμενα 24ωρα θα δούμε νέα πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε ορισμένα σημεία της χώρας.