σπάνιες-εικόνες-έπεσαν-χιόνια-στην-έρ-982620
ΚΑΙΡΟΣ | 20.01.2022 | 13:07

Σπάνιες εικόνες: Έπεσαν χιόνια στην έρημο Σαχάρα και το Λίβανο (φωτο, βίντεο)

Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, ξαφνικά έπεσαν χιόνια σε μια περιοχή του πλανήτη που δεν θα περίμενε κανείς. Την έρημο Σαχάρα.

Η χιονόπτωση σημειώθηκε στην έρημο, στη βορειοδυτική Αλγερία, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή έχει χιονίσει μόλις τρεις φορές μέσα σε 42 χρονια, το 1979, το 2017 και το 2018.

Το 1979 η χιονοθύελλα ήταν αρκετά σφοδρή ώστε να σταματήσει την κυκλοφορία. Το 2017 έριξε χιόνι πάχους έως και ένα μέτρο, ενώ το2018 έφτασα τα 40 εκατοστά.

Ο Ιανουάριος είναι ένας από τους πιο κρύους μήνες εκεί με μέση θερμοκρασία 14 C (57 F). Το καλοκαίρι φτάνει, κατά μέσο όρο, τους 38C.

Χιονοθύελλα στο Λίβανο

Και σαν να μην έφτανε το χιόνι στην έρημο Σαχάρα, χθες σε περιοχές του Λιβάνου, η χιονοθύελλα «Χίμπα» προκάλεσε προβλήματα σε οικονομικές δραστηριότητες και το κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα,

Συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και βροχές, η χιονοθύελλα έκλεισε δρόμους σε περιοχές του Λιβάνου νωρίς το πρωί, αναγκάζοντας τις Αρχές να χρησιμοποιήσουν μπουλντόζες για να απομακρύνουν το χιόνι από κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε επίσης το κλείσιμο του εμπορικού λιμανιού της Τύρου, ενώ οι ψαράδες έσπευσαν να απομακρύνουν τις βάρκες και τα δίχτυα τους για να αποφύγουν ζημιές από την καταιγίδα.