σάκης-αρναούτογλου-τετραήμερος-χιον-1132276
ΚΑΙΡΟΣ | 03.02.2023 | 17:48

Σάκης Αρναούτογλου: Τετραήμερος χιονιάς στην Αττική

Νέα στοιχεία για την κακοκαιρία «Barbara» έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, με πυκνά χιόνια να «χτυπούν» και την Αττική. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα κινηθούν στα 8 με 10 Μποφόρ, η Εύβοια θα δεχθεί χιονοκαταιγίδες, ενώ χιονόπτωση θα δεχθεί και η Αττικής. Τα φαινόμενα της χιονόπτωσης φαίνεται πως θα κρατήσουν έως και την Τετάρτη 8 Φλεβάρη.

Η χιονόπτωση στην Αττική θα ξεκινήσει το Σάββατο το βράδυ, όπου θα αρχίσει να χιονίζει σε υψόμετρο πάνω από τα 700 με 800 μέτρα.

Η κακοκαιρία, ωστόσο, θα επιδεινωθεί από την Κυριακή.

Τα χιόνια την Κυριακή θα εντοπίζονται από τη Θεσσαλία έως και την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως οι πιο έντονες χιονοπτώσεις να εντοπίζονται σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια και σε χαμηλά υψόμετρα.




Μάλιστα, η Εύβοια αλλά και κάποια τμήματα στις βόρειες Κυκλάδες θα έχουν χιονοκαταιγίδες. Χιόνια θα δει ακόμη και η Κρήτη, στα πιο ορεινά μέρη του νησιού.

Τη Δευτέρα (6/2) τα χιόνια θα επηρεάσουν και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, με μπόρες χιονιού να βλέπουν η Χίος και η Λέσβος. Τα περισσότερα χιόνια θα εντοπίζονται και πάλι κατά τόπους σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Την Τρίτη (7/2) τα χιόνια θα συνεχιστούν σε Εύβοια, Αττική, Βοιωτία και σε ορισμένα τμήματα των Κυκλάδων, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα έχουν και οι Σποράδες.

Όπως σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου αρκετά νερά θα έχει η Κρήτη και χιόνια στα ορεινά.

Η ψυχρή εισβολή και ο χιονιάς αναμένεται να συνεχιστεί και την Τετάρτη (8/2), με την τάση του καιρού να δείχνει πως οι ίδιες περιοχές που θα έχουν επηρεαστεί τις προηγούμενες ημέρες με χιονοπτώσεις και βροχές, να έχουν ξανά αντίστοιχα φαινόμενα.