σάκης-αρναούτογλου-έρχονται-μπόρες-χ-1602714
ΚΑΙΡΟΣ | 08.07.2026 | 08:20

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται μπόρες, χωρίς ακραία ζέστη – Ο καιρός μέχρι 18/7

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού προβλέπεται από το βράδυ της Τετάρτης, καθώς αυξημένες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η ατμοσφαιρική αστάθεια θα ενισχυθεί, φέρνοντας τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα, φτάνοντας έως τους 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, περίπου τους 33 στα νότια, ενώ στα βόρεια θα κυμανθεί από 28 έως 35 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 29 με 30 βαθμούς και στα δυτικά τους 32 βαθμούς.

Τις πρώτες ώρες της Πέμπτης αναμένονται μπόρες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και στις Σποράδες. Στη συνέχεια, η αστάθεια θα επεκταθεί σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής, όπου έως το μεσημέρι δεν αποκλείονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, αν και στα ορεινά της Πελοποννήσου αναμένονται εκ νέου τοπικές μπόρες λόγω αστάθειας. Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ από τις 13 έως τις 14 Ιουλίου ενδέχεται να εκδηλώνονται μόνο μεμονωμένες βροχές στα ορεινά. Για το διάστημα 17 και 18 Ιουλίου οι προγνώσεις δείχνουν καλές καιρικές συνθήκες.

Όπως επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου, μέχρι και τις 18 Ιουλίου δεν διαφαίνεται κάποιο κύμα ακραίας ζέστης, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.