προειδοποίηση-αρναούτογλου-πάμε-γ-1034885
ΚΑΙΡΟΣ | 17.06.2022 | 19:01

“Προειδοποίηση” Αρναούτογλου: Πάμε για… 40άρια

Τα στοιχεία για τον καιρό του Σαββάτου, με τις περιοχές που θα έχουν βροχές και καταιγίδες, αλλά και για το κύμα ζέστης που έρχεται στην Ελλάδα, έδωσε σήμερα ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αρχικά, στην πρόγνωση για αύριο (18/6), ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως οι περιοχές που θα δουν φαινόμενα θα είναι η δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος, το βορειοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, η Μακεδονία και η Θράκη. Μάλιστα σε Μακεδονία και Θράκη δεν αποκλείεται να υπάρξουν μπουρίνια με έντονους ανέμους και χαλάζι.

Όσο για την Αττική, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στα βουνά του νομού, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Για το κύμα ζέστης που έρχεται από τη Μεσόγειο και θα φτάσει στην Ελλάδα την Τετάρτη, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως στο εσωτερικό της χώρας η θερμοκρασία θα ανέβει αρχικά στους 37 με 38 βαθμούς, ενώ μέχρι την Παρασκευή ενδέχεται ο υδράργυρος να ξεπεράσει ακόμη και τους 39 με 40. Ωστόσο, στα νησιά και στα βουνά η θερμοκρασία θα είναι 6 με 7 βαθμούς πιο χαμηλή.




Τα δύο σενάρια για το επόμενο Σαββατοκύριακο

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, είναι ο καιρός του επόμενου Σαββατοκύριακου. Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ ανέφερε ότι υπάρχουν δύο σενάρια.

Το πρώτο σενάριο είναι το κύμα ζέστης να μείνει στην Ελλάδα με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται και το Σαββατοκύριακο, ενώ το δεύτερο σενάριο «μιλάει» για μία «δροσεροψυχρή» (όπως την χαρακτηρίζει ο Σάκης Αρναούτογλου) μάζα που μπορεί να κατέβει από τη βόρεια Ευρώπη αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κύμα ζέστης που θα έρθει από την δυτική Μεσόγειο, έχει επηρεάσει ήδη τον καιρό της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης, με τις εικόνες από τη Γαλλία που «φλέγεται» να είναι ενδεικτικές της κατάστασης.