πού-θα-χιονίζει-το-σαββατοκύριακο-περ-875669
ΚΑΙΡΟΣ | 16.12.2021 | 08:06

Πού θα χιονίζει το Σαββατοκύριακο (περιοχές)

Έρχεται κακοκαιρία

Το Σάββατο η Αττική μαζί με την υπόλοιπη ανατολική, νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα θα έχει κακοκαιρία, κυρίως κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του Σαββάτου.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο Σ. Αρναούτογλου, θα έχουμε χιονοπτώσεις μέχρι και τα 300 περίπου μέτρα.

Η νέα κακοκαιρία θα χαρακτηρίζεται από πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, από ισχυρές βροχές και καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, από πολύ θυελλώδεις βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες που θα προκαλέσουν ακόμη και παγετό.

Ίσως προκύψουν προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει Αθήνα με Λαμία ακόμη όμως και στην Εύβοια αλλά και την κεντρική – ανατολική Πελοπόννησο.

Μεγάλη προσοχή σε Πάρνηθα – Κιθαιρώνα – Βίλια όπου τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μεγάλο όγκο χιονιού. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει προγνωστικά η διάρκεια των φαινομένων στο νομό όπου το καλό σενάριο θέλει να υποχωρούν τα φαινόμενα το πρωί της Κυριακής χωρίς όμως να αποκλείεται να διατηρηθούν τα φαινόμενα μέχρι και το πρωί της Δευτέρας. Από αυτόν τον παράγοντα θα εξαρτηθεί και η βαρύτητα των ενδεχόμενων προβλημάτων.