πότε-θα-χιονίσει-στο-κέντρο-της-αθήνας-983379
ΚΑΙΡΟΣ | 09.03.2022 | 13:09

Πότε θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Ελλάδα από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τις επόμενες ώρες, ωστόσο, το χειμωνιάτικο σκηνικό θα μεταφερθεί και προς την Αθήνα, όπου να χιονίζει ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η Αθήνα θα δει χιόνια τις επόμενες ώρες και το κέντρο της πρωτεύουσας το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Στην Αττική, θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια προάστια από το βράδυ και την Πέμπτη και στο κέντρο της Αθήνας», λέει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος στη σημερινή του πρόγνωση.

Άλλωστε από πολύ νωρίς το πρωί χιονίζει στην Πάρνηθα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί στο καταφύγιο.

Για χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής κάνει λόγο και ο προγνώστης καιρού κ. Σάκης Αρναούτογλου.

«Από το μεσημέρι της Τετάρτης θα επικρατήσει συννεφιά και από το βράδυ ξανά δεν αποκλείεται να χιονίσει στα ΒΑ της Αττικής. Η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς», ανέφερε στο χθεσινό δελτίο καιρού ο κ. Αρναούτογλου.

«Την Πέμπτη θα έχουμε κρύο σχεδόν παντού στην Ελλάδα και πριν το μεσημέρι από την ΝΑ Μακεδονία, την ΝΑ Μαγνησία, στις Σποράδες στην Εύβοια, στην Αττική και την Βοιωτία, αλλά και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Επίσης το Σάββατο τα φαινόμενα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα και συγκεκριμένα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στο ΒΒΔ Αιγαίο, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, στην Αττική και την Εύβοια ίσως έχουμε ακόμη και πυκνές χιονοπτώσεις και υπάρχουν ενδείξεις από το μεσημέρι και μετά να ενταθούν οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Αττική», καταλήγει.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησίων του Αιγαίου και της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και μέχρι το απόγευμα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές.