μαρουσάκης-ζέστη-μπόρες-το-απόγευμα-κ-1033982
ΚΑΙΡΟΣ | 01.07.2022 | 09:27

Μαρουσάκης: Ζέστη, μπόρες το απόγευμα και βοριάδες στο Αιγαίο

Με τους βοριάδες να ενισχύονται και τη ζέστη να επιμένει θα κυλήσει η σημερινή ημέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η ζέστη που θα επικρατεί θα οδηγεί στον σχηματισμό νεφώσεων οι οποίες με τη σειρά τους θα δίνουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες.

Για σήμερα Παρασκευή αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας η οποία κατά τόπους θα φτάνει τους 38 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και κεντρικά αλλά και στην Πελοπόννησο θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες.

Στην Αττική, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο φτάνοντας τους 36 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι, όμως στα βόρεια θα είναι πιο δροσερά λόγω του μελτεμιού.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα ξεκινά ήπια αλλά προς το μεσημέρι θα σχηματιστούν νέφη αστάθειας και θα φέρουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Ο υδράργυρος στους 35 βαθμούς.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, η πολύ θερμή αέρια μάζα από τη βόρεια Αφρική φτάνει και στη χώρα μας και επηρεάζει κυρίως τα δυτικά τμήματα όπου θα επικρατήσουν θερμοκρασίες έως τους 38 βαθμούς.

«Το απόγευμα θα έχουμε βροχοπτώσεις στον κεντρικό και βόρειο ηπειρωτικο κορμό, αλλά και στην Πελοπόννησο τις επόμενες ημέρες», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.