μαρουσάκης-σφοδρή-κακοκαιρία-τις-επό-933861
ΚΑΙΡΟΣ | 25.01.2023 | 08:28

Μαρουσάκης: Σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες 72 ώρες – «Χτυπά» και την Αττική

Για σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες 72 ώρες κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Πολική αέρια μάζα σχηματίζει ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία κινούνται προς τα ανατολικά και θα απασχολήσουν και την Ελλάδα, ιδιαίτερα την Πέμπτη και την Παρασκευή, δίνοντας μεγάλο όγκο νερού», όπως τονίζει.

Ιδιαίτερα, ο μετεωρολόγος του Open, εφιστά την προσοχή στους κατοίκους των Επτανήσων για το επόμενο 24ωρο, καθώς θα σημειωθούν δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.




«Σήμερα, προς τα δυτικά θα συναντήσουμε βροχές και βαθμιαία τοπικές καταιγίδες. Προς το απόγευμα και το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν αρκετά. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Όσο πιο ανατολικά και νότια μετατοπιζόμαστε, ο καιρός θα είναι καλύτερος, καθώς σε αυτά τα τμήματα οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν από αύριο.

Στην Αττική, προς το απόγευμα οι συννεφιές θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν βροχοπτώσεις».

Η Πέμπτη και η Παρασκευή θα είναι δύο αρκετά δύσκολες ημέρες και συγκεκριμένα αύριο, η κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες, ενώ θα δούμε και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα. Την Παρασκευή αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας να σαρώσει αρκετές περιοχές. Η νέα αυτή επιδείνωση θα κρατήσει μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Από τη Λαμία και πιο πάνω θα δούμε τα χιόνια να κατεβαίνουν ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα», συμπλήρωσε.