μαρουσάκης-νέο-κύμα-κακοκαιρίας-από-τ-1016633
ΚΑΙΡΟΣ | 03.05.2022 | 14:07

Μαρουσάκης: Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή

Ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σήμερα σε όλη την Ελλάδα, χωρίς παρόλα αυτά να απουσιάζουν οι μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς θερμική αστάθεια θα κυριαρχήσει πάνω από τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Επομένως, τις μεσημβρινές ώρες θα έχουμε βροχές και καταιγίδες προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αλλά και τα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου.

Αργά το μεσημέρι θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σήμερα και στην Αττική. Προς το μεσημέρι ή απόγευμα θα έχουμε κάποιες νεφώσεις γύρω από την ορεινή ζώνη του νομού. Αργά το μεσημέρι αναμένουμε η θερμοκρασία να ανέβει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε σήμερα πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά δεν αποκλείονται οι βροχές και οι μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, υποχωρεί η θερμική αστάθεια και την Παρασκευή πλέον αναμένεται νέο βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βορειοδυτικής Αφρικής. Θα μεταφερθεί εκ νέου αφρικανική σκόνη και θα έχουμε πάλι άστατο καιρό με συννεφιές και πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στην Αθήνα και κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, Πέμπτη και Παρασκευή η θερμοκρασία θα ανέβει και θα δούμε τον υδράργυρο να κυμαίνεται από τους 23 έως τους 26 βαθμούς Κελσίου.







Η πρόγνωση της ΕΜΥ: 

ΤΕΤΑΡΤΗ 04-05-2022

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες και, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 24 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ 05-05-2022

Στις νησιωτικές περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-05-2022

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 07-05-2022

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 08-05-2022

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανόν στα ορεινά ηπειρωτικά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.