μαρουσάκης-καιρός-περίεργα-φαινόμ-954524
ΚΑΙΡΟΣ | 26.10.2021 | 08:22

Μαρουσάκης-καιρός: «Περίεργα» φαινόμενα στην Ελλάδα έως το Σαββατοκύριακο

Με κρύο ξεκινά ο καιρός σήμερα, συνεχίζεται με βροχές σε ορισμένες περιοχές αύριο, Τετάρτη ενώ την Πέμπτη η Ελλάδα θα είναι χωρισμένη στα δύο» όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης ο καιρός στην Ελλάδα θα είναι άστατος έως το τέλος της εβδομάδας καθώς η χώρα μας και ιδιαίτερα τα νότια τμήματά της θα επηρεάζονται από το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην νότια Ιταλία και το οποίο στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του μετατοπιζόμενο σιγά-σιγά πιο ανατολικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ «το κυριότερο τμήμα αυτού του βαρομετρικού χαμηλού θα εκτονωθεί προς την περιοχή της νότιας Ιταλίας και η χώρα μας δεν θα απασχοληθεί από αυτό το σύστημα που ενδέχεται να πάρει χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα».

Για την Τετάρτη ο καιρός στην Ελλάδα, πάντως, θα επηρεαστεί από αυτό το βαρομετρικό χαμηλό που θα στροβιλίζεται νότια της Ιταλία και θα μεταφέρει «κύματα» βροχών και τοπικών καταιγίδων προς τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Την Πέμπτη, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ο καιρός θα χωρίσει την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «στα δύο: από το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες ενώ όσο πιο βόρεια πάμε τόσο πιο ανοιχτός θα είναι ο καιρός αλλά με κρύο».

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο οπότε περιμένουμε περισσότερες βροχές και καταιγίδες προς τα νότια και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό των επόμενων ημερών «η χώρα μας επηρεάζεται από μια ψυχρή αέρια μάζα από την περιοχή των Βαλκανίων που θα μας απασχολεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και γι’ αυτό θα βλέπουμε μονοψήφιες θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα ενώ οι βροχές θα σημειώνονται προς τα κεντρικά δυτικά και νότια διαμερίσματα».

Δείτε ακόμη:

Αρναούτογλου για 28η Οκτωβρίου: Σε αυτές τις περιοχές θα βρέχει (βίντεο)

Έρχεται η πολική δίνη «La Nina» -Φέρνει χιόνια στην Ελλάδα