μαρουσάκης-η-κακοκαιρία-συνεχίζεται-1134339
ΚΑΙΡΟΣ | 08.02.2023 | 10:06

Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία συνεχίζεται-Πού θα χιονίζει μέχρι την Παρασκευή

Η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” φαίνεται πως δεν θα μας αφήσει εύκολα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα δείξει σημάδια βελτίωσης από το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος του Open σε ανάρτησή του, με χιονοκύματα κατά περιόδους θα φτάσουμε μέχρι και την Παρασκευή σε Εύβοια, Αττικοβοιωτία, Μαγνησία, Σποράδες και Κρήτη.

Τα χιονοκύματα ξεκινάνε μέσα από το Αιγαίο και κινούνται προς τα δυτικά νοτιοδυτικά, είναι το φαινόμενο ο Aegean Lake Effect, δηλαδή περνάει αυτή η πολική αέρια μάζα πάνω από τη θάλασσα του Αιγαίου, επειδή έχει μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά, παίρνει υγρασία και σχηματίζονται αυτά τα χιονοκύματα που επηρεάζουν τα ανατολικά. Φτάνει μέχρι την Κρήτη. «Εύβοια, Βοιωτία και Μαγνησία έχουν τα σημαντικότερα προβλήματα, προβλήματα και στην περιοχή των Σποράδων» είπε.

Και σήμερα οι χιονοπτώσεις θα είναι στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής, ισχυρό κύμα περιμένουμε κοντά στο μεσημέρι. Άνοιγμα θα παρουσιάσει ο καιρός προς το απόγευμα. Από αύριο το μεσημέρι-απόγευμα θα περάσει η κακοκαιρία και θα μείνει το κρύο, που θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή. «Προσοχή στον παγετό. Σαββατοκύριακο βελτιωμένος ο καιρός, αλλά πολύ κρύο», τόνισε.