μαρουσάκης-έρχεται-νέα-κακοκαιρία-τη-1023924
ΚΑΙΡΟΣ | 07.10.2022 | 10:02

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα

Με τους βοριάδες να επιμένουν μέσα στο Αιγαίο, αλλά και τα ανατολικά ηπειρωτικά, αναμένεται να κυλήσει η σημερινή ημέρα σύμφωνα με  τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Εντωμεταξύ, στα 8 μποφόρ πνέουν οι βοριάδες σήμερα στο Αιγαίο και μάλιστα ανακοινώθηκε και απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, με την εξασθένισή τους να αναμένεται από το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή, προς τα ανατολικά και νότια επιμένουν οι νεφώσεις οι οποίες είναι πιθανό να δώσουν και καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη επικράτεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με εξαιρεση ορισμένες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης βροχοπτώσεων. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίζουν σε παραθάλασσιες περιοχές και ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σαββατο, το μοτίβο του καιρού θα παραμείνει το ίδιο με ανέμους στο Αιγαίο έως και 7 μποφόρ και τοπικές βροχές σε Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Κυριακή και Δευτέρα όμως οι ισχυροί άνεμοι υποχωρούν, η θερμοκρασία θα ανέβει για να επισκεφτεί την χώρα μας ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την Τρίτη, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.