μαρουσάκης-χωρίζεται-στα-δύο-η-χώρα-πο-1074243
ΚΑΙΡΟΣ | 26.09.2022 | 10:37

Μαρουσάκης: Χωρίζεται στα δύο η χώρα-Πού θα έχει καλοκαίρι και που…φθινόπωρο

Με έναν άστατο γενικά καιρό θα κυλήσει η εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την κεντρική Ιταλία θα επηρεάσει και την χώρα μας και θα φέρει βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, η εβδομάδα που ανοίγεται θα έχει δύο πρόσωπα. Στα βόρεια και δυτικά βροχές και καταιγίδες, αλλά προς τα νότια άκρως ανοιξιάτικος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες, σκόνη και αυξημένη υγρασία.

Για σήμερα Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις που θα φέρουν βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά, οι οποίες θα είναι πιο έντονες κατά τη διάρκεια των απογευματινών και βραδινών ωρών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ήπιος.

Στην Αττική, αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια. Ωστόσο, θα υπάρξουν κάποιες νεφώσεις προς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Θεσσαλονίκη, ήπιες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια αλλά με ορισμένες τοπικές νεφώσεις στα νότια του νομού. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, την Τρίτη αναμένεται μεγάλος όγκος νερού στα βορειοδυτικά, ενώ ανάλογος θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη. Δηλαδή, άστατος στα δυτικά και στα βόρεια, ήπιος στα ανατολικά και στα νότια με ζέστη και υγρασία.