καλλιάνος-το-νέο-κύμα-κακοκαιρίας-πότ-845141
ΚΑΙΡΟΣ | 21.10.2021 | 08:14

Καλλιάνος: Το νέο κύμα κακοκαιρίας -Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Νέα αλλαγή του καιρού προβλέπεται προς τα τέλη της εβδομάδας αρχικά κυρίως από τη δυτική Ελλάδα.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, υπογραμμίζει ότι θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες και ότι  η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή από την Παρασκευή όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία εντείνεται από νωρίς το  πρωί του Σαββάτου, επηρεάζοντας  Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά με τοπικές καταιγίδες,  με τον ίδιο να ζητεί προσοχή στο βόρειο Ιόνιο και τα Επτάνησα, εκεί όπου αναμένεται ένταση των καιρικών φαινομένων.  Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις τεσσάρων έως πέντε βαθμών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα επεκτείνονται και στις υπόλοιπες περιοχές, δηλαδή στο  Ιόνιο και τα ηπειρωτικά,  το βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες και προς το βράδυ και τη δυτική Κρήτη.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις,  ο καιρός ίσως, επιδεινωθεί.  Επειδή δημιουργείται ισχυρό βαρομετρικό στα δυτικά της χώρας και κοντά στα Επτάνησα υπάρχει η πιθανότητα να παραταθεί η κακοκαιρία και τις ημέρες, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

Κακοκαιρία θα έχουμε και στην Αττική, την Κυριακή και τη Δευτέρα, με τοπικές καταιγίδες.