Categories: Καιρός

Κακοκαιρία ARIEL: Ο απολογισμός της καταστροφής σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Χαλκιδική

Σε αποτίμηση των ζημιών που άφησε πίσω της σε υποδομές, σπίτια και επιχειρήσεις η κακοκαιρία ARIEL προχωρούν από σήμερα τα αρμόδια συνεργεία των δήμων σε Πιερία και Χαλκιδική, στις δύο περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν με μεγαλύτερη ένταση.

Ο δήμος Κατερίνης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους πολίτες να καταθέσουν αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο γραφείο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου έως τις 3 Ιανουαρίου 2023.

Εξάλλου και σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω οδικά σημεία της Χαλκιδικής: στο 1 χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, στο 1 χιλιόμετρο της ανώνυμης δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας με τον οικισμό της Ολύνθου κι επίσης στο 60 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών – Σάρτης (περιοχή Ακτή Ζωγράφου), η κυκλοφορία διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, λόγω πτώσης πετρών στο οδόστρωμα.

Μέσα στο διήμερο που διήρκησε η κακοκαιρία, από το βράδυ της Τετάρτης έως και χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις για κοπές δέντρων, απομακρύνσεις αντικειμένων που «ξηλώθηκαν» από τους δυνατούς ανέμους και αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, στις 30 Νοεμβρίου οπότε και ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη επενέβη σε δύο περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων, δέκα για κοπές δέντρων και μία απομάκρυνση αντικειμένου. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην πόλη έγιναν άλλες δώδεκα κοπές δέντρων και εννέα απομακρύνσεις αντικειμένων.

Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, πλημμύρισε το κτίριο που στεγάζει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κορδελιού με αποτέλεσμα σήμερα να μη διεξάγονται μαθήματα. Από το πρωί ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών με πρωτοβουλία του δήμου και του ιδιοκτήτη του οικήματος, οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με στόχο να μπορέσουν από Δευτέρα οι μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους.

Μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα στην Πιερία, όπου χθες κλήθηκαν οι πυροσβέστες σε 67 περιστατικά για αντλήσεις υδάτων και τέσσερις απομακρύνσεις αντικειμένων. Αντίστοιχα στην Ημαθία η Πυροσβεστική έσπευσε σε τρία περιστατικά για αντλήσεις, και στη Χαλκιδική σε ένα περιστατικό άντλησης και ένα κοπής δέντρου.

Comments are closed.


Recent Posts

Προσλήψεις 5 συμβασιούχων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Το Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο Δήμου Ρήγα Φεραίου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με 2μηνη σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου…

21 δευτερόλεπτα ago

Συσσωρευμένες οφειλές στη ΔΕΗ από το Δ. Γρεβενών- Έρχονται διακοπές σε σχολεία

Μετά το Δήμο Άρτας, έρχονται διακοπές ρεύματος και σε σχολεία του Δήμου Γρεβενών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Λαϊκής Συσπείρωσης…

4 λεπτά ago

Άνοια: Τι να κάνεις από μικρότερη ηλικία ώστε να μην εμφανιστεί ποτέ

Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών πρέπει να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν το μυαλό τους από την άνοια που τους…

9 λεπτά ago

ΣΟΚ: Βρέθηκαν χημικά σε σοκολάτες! Μπορεί να προκαλέσουν μέχρι & εγκεφαλική βλάβη -Ποιες είναι (λίστα)

Έρευνα σοκ για τις σοκολάτες βλέπει το φως της δημοσιότητας! Και μάλιστα, όσοι πιστεύατε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι η…

12 λεπτά ago

Βουλή: Στην Ολομέλεια το ν/σ του υπ. Υποδομών με τροπολογίες

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Θεσμικό πλαίσιο διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων και την ασφάλεια των μεταφορών» εισάγεται…

19 λεπτά ago

ΥΠΑΙΘ: Καθολική εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Νόμο 4823/2021, η ατομική αξιολόγηση, καθολικά και συστηματικά, πρώτη φορά μετά το 1982,…

20 λεπτά ago