καιρός-βροχές-και-καταιγίδες-την-πέμπ-930607
ΚΑΙΡΟΣ | 08.06.2022 | 20:17

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη

Την Πέμπτη (9/6) ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το πρωί κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στα ανατολικά τμήματα Θεσσαλίας, Στερεάς και Πελοποννήσου, στο Βόρειο Αιγαίο και Ιόνιο, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στο Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 29, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από 18 έως 34, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 17 έως 29, στην Δυτική Πελοπόννησο από 16 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 18 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 29 και στην Κρήτη από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2 έως 4 και στα νότια και ανατολικά 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.