καιρός-σήμερα-20-4-h-πρόγνωση-για-την-μ-τετ-956119
ΚΑΙΡΟΣ | 20.04.2022 | 07:00

Καιρός σήμερα 20/4 : H πρόγνωση για την Μ.Τετάρτη

Τοπικές βροχές στα βόρεια και πιθανώς στα δυτικά ηπειρωτικά και τη θερμοκρασία σε άνοδο – Αίθριος ο καιρός και στην Αττική με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 19 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός τη  Μεγάλη Τετάρτη προβλέπεται με ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και βόρεια, με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο, ενώ τοπικές καταιγίδες αναμένονται στη Θράκη. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία  σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς), 6 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 23 βαθμούς), 7 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 16 βαθμούς), 8 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ, που μετά το απόγευμα στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μετά το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.