καιρός-έπεσαν-120-χιλιοστά-βροχής-στο-πή-1065744
ΚΑΙΡΟΣ | 05.09.2022 | 14:54

Καιρός: Έπεσαν 120 χιλιοστά βροχής στο Πήλιο και 70 χιλιοστά στη Θεσσαλονίκη

Η επέλαση του κύματος κακοκαιρίας έπληξε ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη, όπου πλημμύρισε μέχρι και ο Λευκός Πύργος, ενώ προκλήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα και διακοπές ρεύματος. Έως το πρωί της Δευτέρας (05.09.2022) η Θεσσαλονίκη και το Πήλιο ήταν οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Η κακοκαιρία, σχεδόν έως το μεσημέρι, έπληξε κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, έως τις 11:00 το πρωί στο ύψος βροχόπτωσης στη Ζαγορά Πηλίου έχει φτάσει τα 120 χιλιοστά.

Στις περιοχές που επηρεάστηκαν σημαντικά συμπεριλαμβάνεται η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου οι βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν προβλήματα. Το μεγαλύτερο ύψος εντός του αστικού ιστού καταγράφεται στο Επταπύργιο και είναι ίσο με 70 χιλιοστά.

Στο χάρτη αποτυπώνονται τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης όπως καταγράφηκαν από 451 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ με κόκκινα στίγματα σημειώνονται οι περιοχές όπου ανιχνεύθηκε κεραυνική δραστηριότητα.