καιρός-βγάλτε-κοντομάνικα-πάλι-από-τρ-1121704
ΚΑΙΡΟΣ | 13.01.2023 | 21:05

Καιρός: Βγάλτε κοντομάνικα πάλι από Τρίτη -Αρναούτογλου: “Μεγάλη ανατροπή!”

Με άστατο καιρό θα εξελιχθεί το Σάββατο με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει ότι θα έχουμε φαινόμενα αρχικά στα ανατολικά νησιωτικά της χώρας. Ειδικότερα, από τις Σποράδες και τις Κυκλάδες μέχρι και τα ανατολικά νησιωτικά θα έχουμε βροχές, ενώ συννεφιά θα έχουμε στα δυτικά.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα στο Αιγαίο θα μεταφερθούν νοτιότερα και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε έντονη συννεφιά με βροχές στο Ιόνιο και δυτικά παράκτια της χώρας το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 στα κεντρικά, στους 8 με 11 στα βόρεια και στους 15 στα νότια.

Στην Αττική, αναμένονται συννεφιές στα βόρεια και το βράδυ θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε συννεφιά από το πρωί με βροχές στα νοτιότερα, αλλά μέσα στην ημέρα ο καιρός θα φτιάξει. Η θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς.

Την Κυριακή, άστατος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη, στα κεντρικά της Εύβοιας, στα Δωδεκάνησα και στις Σποράδες. Η θερμοκρασία στους 11 στα κεντρικά, στους 7 με 11 στα βόρεια και στους 13 το μεσημέρι.

Τη Δευτέρα, όμως ο καιρός αλλάζει και θα έχουμε νοτιάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε νέες ομίχλες, ενώ φαινόμενα θα έχουμε στη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία στους 12 στα κεντρικά, στους 14 στα νότια και στους 9 με 11 στα βόρεια.

Την Τρίτη, οι νοτιάδες θα ενταθούν και θα έχουμε φαινόμενα στα δυτικά με έντονες καταιγίδες στα Ιωάννινα. Βροχές θα έχουμε και στα ανατολικά νησιωτικά.

Η θερμοκρασία σκαρφαλώνει στους 18 στα κεντρικά, στους 20 στα νότια και στους 13 με 16 στα βόρεια.

Τη Τετάρτη θα επιμείνουν οι βροχές στο Ιόνιο και στα δυτικά με έμφαση τα ΒΔ της χώρας. Φαινόμενα θα έχουμε και στα ανατολικά. Η θερμοκρασία στα κεντρικά στους 20, στα βόρεια στους 19 με 20 και στα νότια στους 20.

Από εκεί μετά όμως και από τις 21-22 Ιανουαρίου ο χειμώνας επιστρέφει με πτώση της θερμοκρασίας και αρκετή χιονόπτωση στα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη