καιρός-από-πέμπτη-το-πρώτο-μεγάλο-κύμα-368785
ΚΑΙΡΟΣ | 24.05.2022 | 08:47

Καιρός: Από Πέμπτη το πρώτο μεγάλο κύμα ζέστης

Καιρός: Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν Πέμπτη και Παρασκευή οπότε το θερμόμετρο θα φτάσει τους 34 με 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Το Σάββατο αν και στα νότια θα παραμείνουν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από τα κανονικά επίπεδα η  θερμοκρασία στα δυτικά και  βόρεια θα πέσει λίγο. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή σε όλη τη χώρα ενώ αναμένονται μάλιστα και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια.

Την επόμενη εβδομάδα έως τουλάχιστον την Πέμπτη δεν αναμένεται κάποιο κύμα ζέστης όπως των επόμενων ημερών.

Tην Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βορειοανατολικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα προβλέπεται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα φτάσει και 33 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές πρόσκαιρα θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.