καιρός-ανατροπή-μετά-τα-θεοφάνεια-έρ-950569
ΚΑΙΡΟΣ | 04.01.2022 | 08:24

Καιρός: Ανατροπή μετά τα Θεοφάνεια – Έρχονται πολλές βροχές

Καλός ο καιρός το επόμενο διήμερο αλλά από Παρασκευή προβλέπονται πολλές βροχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Σήμερα, Τετάρτη, στη δυτική χώρα, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο καθώς και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην Κρήτη. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του βόρειου Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και το βράδυ στα βορειοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 06-01-2022

Στη δυτική χώρα, την Κρήτη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και στα βορειοανατολικά έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα έχουν ένταση 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-01-2022

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα καθώς και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Γρήγορα στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-01-2022

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ηπειρωτικά.