έρχεται-νέο-κύμα-κακοκαιρίας-με-πολύ-β-412794
ΚΑΙΡΟΣ | 18.11.2022 | 13:33

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με πολύ βροχή – Αυτή θα είναι η πιο δύσκολη μέρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών της χώρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει ότι θα φέρει μεγάλο όγκο νερού από την Ιταλία. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωσή του δεν θα «χτυπήσει» την Αττική.

Πιο αναλυτικά, στην τελευταία του πρόγνωση, ο μετεωρολόγος του OPEN αναφέρει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά βρίσκονται από χθες στη χώρα μας και σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος, με κατά διαστήματα βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, όπως θα υπάρχουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.

Στην υπόλοιπη χώρα, σήμερα, αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια αλλά και κάποιες τοπικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 22 έως και τους 24 βαθμούς Κελσίου λόγω των νοτιάδων.




Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Η πιο δύσκολη μέρα

«Το Σάββατο, κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα έχουμε άστατο καιρό που κατά διαστήματα θα σημειώνονται βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες» τόνισε ο μετεωρολόγος του OPEN.

«Την Κυριακή ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να προσεγγίζει τη χώρα μας από την περιοχή της Ιταλίας, φέρνοντας μεγάλα ύψη βροχής στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τη Δευτέρα, τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές της χώρας μας» όμως ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.