έρχεται-τριήμερη-κακοκαιρία-με-χιόνι-1133206
ΚΑΙΡΟΣ | 24.03.2023 | 13:59

Έρχεται τριήμερη κακοκαιρία με χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα

Βαρύ Χειμώνα μέσα στην καρδιά της Άνοιξης μας επιφυλάσσει η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς μία κακοκαιρία από την Ευρώπη έρχεται από Δευτέρα και θα φέρει κρύο, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Το ζεστό και σχεδόν καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου θα διαδεχτεί ο… χιονιάς, με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για χιόνια τόσο στην Πάρνηθα όσο και σε υψόμετρα κάτω των 500 μέτρων.

Ο ανοιξιάτικος χιονιάς θα κάνει την εμφάνισή του από τη Δευτέρα, με βροχές στα δυτικά και βόρεια. Η Τρίτη θα είναι μία δύσκολη ημέρα, αφού η κακοκαιρία θα «σκεπάσει» όλη τη χώρα με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια. Και η κορύφωση της κακοκαιρίας θα γίνει την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του μετεωρολόγου κ. Κλέαρχου Μαρουσάκη, θα χιονίσει πολύ στα ορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια της χώρας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το νέο κύμα κακοκαιρίας από την κεντρική Ευρώπη θα επηρεάσει την χώρα μας από τη Δευτέρα, αφήνοντας πίσω τον ανοιξιάτικο καιρό του Σαββατοκύριακου. Το κύμα αυτό θα ρίξει την θερμοκρασία και θα φέρει πολλά χιόνια ακόμα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα με την κορύφωση να έρχεται την ερχόμενη Τετάρτη. «Πρόκειται για πολικές αέριες μάζες που θα δημιουργήσουν ένα ανοιξιάτικο χιονιά που θα φέρει πολλά χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.




Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κύριος Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρει υπάρχει μία διχογνωμία για τις καιρικές συνθήκες, με το αμερικανικό μοντέλο να δείχνει πολλά χιόνια από το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη. Με χιόνια ίσως και στην Πάρνηθα. Ο υδράργυρος θα πέσει στους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ.