καιρός-εμυ-έρχονται-καταιγίδες-χιόν-763556
ΚΑΙΡΟΣ | 06.01.2022 | 14:48

Καιρός – ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χιόνια & πολικές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση εβδομάδας

Νεφώσεις και παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, τα νότια, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη.

Από αύριο Παρασκευή το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει. Ειδικότερα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα  σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα φτάσει τους 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη: 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στη Θράκη. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Έως 14 και στα ανατολικά έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και το βράδυ στα βορειοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στη νότια Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-01-2022

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια έως 6 μποφόρ, βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08-01-2022

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09-01-2022

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και στη νότια και ανατολική χώρα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς. Βαθμιαία στα νότια πελάγη οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10-01-2022

Στα δυτικά νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νοτιότερα τμήματα πιθανώς να είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική χώρα από το απόγευμα θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα νότια πελάγη θα είναι αρχικά δυτικοί και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 με ενίσχυση από το απόγευμα σε 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 11-01-2022

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν, ενώ στην κεντρική και νότια χώρα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-01-2022

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα κεντρικά και νότια είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία στα βόρεια θα σταματήσουν και στα κεντρικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στην βόρεια και ανατολική χώρα.