Categories: Καιρός

Αρναούτογλου: Συνεχίζει ο «Διομήδης» -Ποιες περιοχές θα χτυπήσει σήμερα

Αρναούτογλου: Συνεχίζει ο «Διομήδης»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της Τετάρτης θα είναι σφοδροί βοριάδες στην περιοχή της ανατολικής Ελλάδας, κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου που δεν αποκλείεται οι εντάσεις τους να ξεπεράσουν και 8 με 9 μποφόρ κατά τόπους και κατά διαστήματα.

Τα σύννεφα που θα μείνουν αναμένεται να δώσουν και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα. Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και θα γίνει ακόμα καλύτερος το επόμενο 24ωρο.

Την Τετάρτη το πρωί, σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία και ανατολική Στερεά, Εύβοια και Σποράδες θα έχουμε σύννεφα, θα δίνουν αυτά βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα αλλά και στις περισσότερες πεδινές περιοχές, κυρίως αρχικά της κεντρο-ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα, ακόμα και πάνω από τα 100 περίπου μέτρα όσον αφορά στο υψόμετρο, στην κεντρική Μακεδονία αλλά και κυρίως στον Έβρο και φυσικά και πιο χαμηλά.

Προσοχή στη Θράκη, εξαιτίας των σφοδρών βορειοανατολικών ανέμων που θα διατηρηθούν αυτοί και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι περισσότερες χιονοπτώσεις φαίνεται να εντοπίζονται ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως στον νομό Έβρου.

Στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως πάνω από τα 100 με 200 μέτρα θα είναι πιο τοπικές, σε Ξάνθη και Ροδόπη στα πεδινά όπως και στην περιοχή των βορείων τμημάτων της Δράμας.

Όσον αφορά στο Αιγαίο, βλέπουμε ότι ο καιρός θα παραμείνει άστατος, θα δίνει, αυτή η συννεφιά που θα υπάρχει, μπόρες, βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε Κυκλάδες, νησιά νοτιοανατολικού Αιγαίου και Κρήτη, όσο πιο δυτικά-νοτιοδυτικά στο νησί, το πρωί θα είναι περισσότερες.

Η δυτική χώρα και οι περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου θα ξεκινήσουν με καλύτερες καιρικές συνθήκες. Στα δυτικά μάλιστα και κυρίως στο Ιόνιο, στα Επτάνησα, θα υπάρξουν και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ήδη από την αρχή της ημέρας.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά θα χιονίζει κατά διαστήματα και πάνω από τα 200 με 300 περίπου μέτρα. Όσο θα βαδίζουμε προς τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα γίνονται όλο και πιο χαμηλά.

Το μεσημέρι, τα δυτικά θα έχουν καλύτερο καιρό από το πρωί. Θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ο καιρός, σε όλη τη δυτική Ελλάδα, από την Ήπειρο μέχρι και την Αιτωλοακαρνανία, την Πελοπόννησο, τις δυτικές, κεντρικές και νότιες-νοτιοδυτικές περιοχές και σε όλα τα Επτάνησα θα βγει περισσότερο ήλιος μέχρι και το απόγευμα.

Στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι και μετέπειτα. Θα υπάρχει κάποια παροδικά αυξημένη συννεφιά.

Τοπικά φαινόμενα θα έχουμε σε Θεσσαλία και κυρίως στα ανατολικά τμήματα του διαμερίσματος, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια αλλά και στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, ακόμα και με τη μορφή χιονιού σε πολύ χαμηλά υψόμετρα μέχρι και το απόγευμα, κοντά στα 100 με 200 μέτρα κατά μέσο όρο, και πρόσκαιρα ίσως πιο χαμηλά, στα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς.

Στο Αιγαίο, στα νότια τμήματά του, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη παραμένει άστατος ο καιρός, πιο τοπικές οι βροχές στις Κυκλάδες, περισσότερες μπόρες, βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα όπου θα ξεκινήσουν και κάποιες χιονοπτώσεις στο ορεινό βορειοδυτικό αρχικά κομμάτι της Κρήτης, πάνω από τα 1.300 με 1.400 μέτρα αρχικά.

Το βράδυ αναμένεται ξαστεριά στα δυτικά, πολύ λιγότερα σύννεφα στα βόρεια, τοπικές όμως συννεφιές θα έχουμε σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια (εδώ δεν αποκλείεται κάποιες μπόρες χιονιού να φθάσουν μέχρι και πολύ-πολύ χαμηλά, πρόσκαιρα, έως και αργά τη νύχτα), ίσως και πολύ-πολύ βορειοανατολικά της Πελοποννήσου.

Κάποιες μπόρες χιονιού δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και τα ορεινά τμήματα των βορείων Κυκλάδων. Θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης, πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα. Θα παραμείνει άστατος ο καιρός στα νότια νησιωτικά τμήματα μέχρι και τα Δωδεκάνησα έως και αργά το βράδυ, με τα φαινόμενα όμως να παρουσιάζουν κάποια σταδιακή εξασθένηση»

Comments are closed.


Recent Posts

Ευλογιά των πιθήκων: Μια νόσος απειλεί την ανθρωπότητα -Ποια είναι τα συμπτώματα

Πριν καλά – καλά να περάσει η αγωνία για τον κορωνοϊό και πριν καν βγάλουμε τις μάσκες (αυτό θα συμβεί…

4 λεπτά ago

Προσλήψεις 12 ατόμων στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού συνολικά δώδεκα (12) ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου…

5 λεπτά ago

Προσλήψεις 18 ατόμων στο Δήμο Πηνειού

Ο Δήμος Πηνειού γνωστοποιεί την πρόσληψη 18 συμβασιούχων για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών.  

8 λεπτά ago

Καρκίνος των ωοθηκών: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα

Ο καρκίνος των ωοθηκών εμφανίζεται όταν ανώμαλα κύτταρα στις ωοθήκες αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και να σχηματίζουν όγκο. Εάν αφεθεί…

18 λεπτά ago

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 2 ατόμων στο Δ. Ψαρών

Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών…

22 λεπτά ago

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Δήμο Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10) ατόμων για την…

24 λεπτά ago