αρναούτογλου-πυκνές-χιονοπτώσεις-στ-876092
ΚΑΙΡΟΣ | 21.01.2022 | 11:45

Αρναούτογλου: Πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική – Χιονοθύελλα στην Αθηνών – Λαμίας

Για πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική και χιόνι 50 εκατοστών σε άλλες περιοχές της χώρας κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου, συστήνοντας μάλιστα προσοχή σε όσους ταξιδέψουν στην Αθηνών – Λαμίας.

Ο μετεωρολόγος έδωσε τα τελευταία του προγνωστικά στοιχεία για το κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του:

«Kαλη σας ημέρα φίλες και φίλοι!

Και τα τελευταία στοιχεία λοιπόν δείχνουν ότι οι χιονιοπτωσεις που θα εκδηλώνονται την Κυριακή στο Αιγαίο να γίνονται μάλιστα κατά τόπους ακόμα πιο έντονες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας αλλά και να επηρεάζουν κυρίως μετά το μεσημερι και αρκετές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής όπου εδώ οι πιο πυκνές χιονοπτώσεις θα πρέπει να σημειωθούν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας μέχρι και τις πρωινές- προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης!

Οσοι από εσάς είναι να ταξιδέψετε στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας προς το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά να γνωρίζετε ότι οι χιονοπτώσεις κατά τόπους εκεί θα είναι πυκνές και η ορατότητα πολύ περιορισμένη σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους (χιονοθύελλα)!

Οσον αφορά στην Εύβοια τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο δύσκολα καθώς το ύψος του χιονιού στα ανατολικά παράκτια αλλά και ορεινά τμήματα δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τα 40-50 εκατοστά συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων (χιονοθύελλα)!»