αρναούτογλου-πότε-θα-χτυπήσει-η-νέα-950358
ΚΑΙΡΟΣ | 14.03.2022 | 19:20

Αρναούτογλου: Πότε θα “χτυπήσει” η νέα κακοκαιρία την Αττική

O καιρός θα χαλάσει ξανά τις επόμενες μέρες με νέα κακοκαιρία, η οποία θα επηρεάσει και την Αττική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, καθώς αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση που έκανε στο δελτίο καιρού για την ΕΡΤ3, την Τρίτη (15/3) αναμένεται ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές την Τετάρτη (16/3). Παρόλα αυτά, την Πέμπτη (17/3) θα συγκεντρωθούν σύννεφα στην Αττική και στη Κεντρική Στερεά, όπου θα δώσουν βροχές και χιόνια, με τις χιονοπτώσεις να σημειώνονται κυρίως εκτός του Λεκανοπεδίου.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και την Παρασκευή (18/3), όμως τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Κεντρική Μακεδονία και Στερεά, ενώ βελτίωση θα υπάρξει στην Αττική.

Παρόλα αυτά, αναμένονται χιόνια στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα το Σάββατο (19/3), ενώ μπορεί να πέσει ο υδράργυρος στην Αττική, η οποία με εξαίρεση την Πέμπτη, δεν φαίνεται να παρουσιάζει ιδιαίτερα φαινόμενα τις υπόλοιπες μέρες.

Ο καιρός την Τρίτη

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για την Τρίτη 15 Μαρτίου, ότι αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, στα βόρεια, στην Ανατολική Στερεά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Επίσης, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -10 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -5 έως 10, στη Θεσσαλία από -2 έως 12, στην Ήπειρο από -4 έως 13, στην Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο από -3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από -1 έως 10, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 3 έως 10 και στην Κρήτη από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.