αρναούτογλου-καιρός-ατμοσφαιρικό-μ-1085828
ΚΑΙΡΟΣ | 25.10.2022 | 21:44

Αρναούτογλου-καιρός: «Ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» -Δείτε τι κατεβαίνει τον Νοέμβρη

Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μας ενημερώνει για τον καιρό, σημειώνοντας ότι ο φετινός Οκτώβρης είναι από τους πιο θερμούς των τελευταίων ετών!

Για αύριο: Ηλιοφάνεια θα έχουμε από το πρωί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση κάποιες τοπικές ομίχλες κυρίως στις δυτικές, βορειο-δυτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί από 3 μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στα βόρεια τμήματα του νομού τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται επίσης μια ζεστή μέρα με ηλιοφάνεια, με ανέμους βόρειους-βορειοδυτικούς στα 3 με 4 μποφόρ και ανεβασμένη θερμοκρασία από 14 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός θα κινηθεί σε ζεστά επίπεδα μέχρι και την 28η Οκτωβρίου, οπότε και σταδιακά η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Το ΣΚ θα κυλήσει ομαλά σε όλη τη χώρα.

Ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης συνήθως είναι οι πιο βροχεροί μήνες για τη χώρα. Ωστόσο φέτος, παρατηρείται αυτό το… ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα στη Β. Ευρώπη που δεν αφήνει αυτά τα φαινόμενα να κατέβουν προς τη χώρα μας. Αντίθετα το «σύστημα» αυτό κρατά τις βροχές στο χώρο της Πορτογαλίας, στη Βρετανία και στην Ιρλανδία.
Θα έρθει όμως στη χώρα μας αυτό το σύστημα βροχών; Ενδεχομένως ναι, το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη. Υπάρχουν ενδείξεις, τουλάχιστον για μετά τις 8-9 Νοέμβρη.

Δείτε: