Αρναούτογλου: Εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού στα τέλη Δεκέμβρη - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
18
Μάρτιος
Back

Αρναούτογλου: Εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού στα τέλη Δεκέμβρη

Για εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού στο τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου κάνει λόγο με ανάρτησή του στο faceboook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, γνωστός προγνώστης παραθέτει μετεωρολογικούς χάρτες με την πορεία του καιρού τον Δεκέμβριο, όπου σύμφωνα με αυτούς φαίνεται «μια σχετικά μικρής διάρκειας αλλά αρκετά εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού και κυρίως ένα ιδιαίτερα έντονο θερμοκρασιακό σκαμπανεύασμα!».

Μάλιστα, ο γνωστός προγνώστης του καιρού παραθέτει τους χάρτες της για το μήνα Δεκέμβριο 2022 μόνο με χρωματικές επεξηγήσεις «έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης» στα γραφόμενά του.

Όπως αναφέρει, η αναλογική μέθοδος βασίζεται στη μελέτη και την ανάλυση των δεικτών της ταλάντωσης (Madden-Julian MJO) που αποτελεί και το μεγαλύτερο στοιχείο της ενδοεποχιακής μεταβλητότητας στην τροπική ατμόσφαιρα.

«Μόλις θα πλησιάσουν όμως οι παραπάνω ημερομηνίες θα επανέλθω για να δούμε αν και τι ποσοστό επαλήθευσης θα έχει η αυτή η πειραματικη προσπάθεια καθώς θα μιλάμε για μια εκτίμηση που έγινε στις 30 Νοεμβρίου», προσθέτει ο Σάκης Αρναούτογλου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!