αλλάζει-ο-καιρός-τον-αύγουστο-ψιχάλ-323789
ΚΑΙΡΟΣ | 01.08.2022 | 11:31

Αλλάζει ο καιρός τον Αύγουστο – «Ψιχάλες» και στην Αττική

Αν και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην Ελλάδα θα είναι καλές σε γενικές γραμμές, ωστόσο ο καιρός μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με κάποιες βροχές. Παράλληλα θα υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές όλο τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ κυρία Νικολέτα Ζιακοπούλου, θα δροσίσει από σήμερα, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και οι βοριάδες να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Αυγούστου.

Από σήμερα, όπως τονίζει η μετεωρολόγος εισάγεται ένα νέο στοιχείο στον καιρό, καθώς αναμένονται -μετά από πολλές ημέρες – κάποιες βροχές στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, όχι κάτι αξιόλογο. Τονίζει δε, ότι ενδέχεται να δούμε ψιχάλες σήμερα και στην Αττική.

Από την Τρίτη ενισχύεται το μελτέμι και η θερμοκρασία σταθεροποιείται στους 37 βαθμούς.



Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν στα βορειοανατολικά και στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά, όπου στα ηπειρωτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικα 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικα 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.