Ζώης: Η κυβέρνηση παραδέχεται την αποτυχία της Δι@υγειας

«Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ευθέως, την αποτυχία του προγράμματος «Δι@ύγεια», να διακριθεί στο 3ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσίου Τομέα 2011». Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης, σχολιάζοντας της απάντηση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια, σε σχετική ερώτηση για το πρόγραμμα «Δι@ύγεια» που ο ίδιος είχε καταθέσει στη Βουλή στις 29.7.11.

«Η κυβέρνηση επί μακρό διάστημα, περηφανευόταν για το πρόγραμμα «Δι@ύγεια», το οποίο διαβεβαίωνε ότι προκαλούσε το ενδιαφέρον ακόμη και προηγμένων τεχνολογικά χωρών.

»Κάθε φορά δε, που καλούνταν να επιδείξει ένα τουλάχιστον βήμα στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, περιοριζόταν να επικαλείται την «Δι@ύγεια» για  να αποστομώνει (;) όσους την εγκαλούσαν για πλήρη αποτυχία», σημειώνει και καταλήγει:

«Τώρα πια, μετά την επίσημη τοποθέτηση του κ. Ρόβλια, σε σχετική ερώτηση μου, προκύπτει ότι όχι μόνο δεν έχει επιτευχθεί η ελάχιστη διάκριση και αναγνώριση του έργου «Δι@ύγεια» στο ευρωπαϊκό πεδίο όπου παρουσιάζονται τα σχετικά προγράμματα, αλλά ότι δυστυχώς αποκλείσθηκε και από τα 79 συνολικά προγράμματα που προκρίθηκαν στο επόμενο στάδιο αναγνώρισής τους, ως βέλτιστης πρακτικής.

»Καταγράφεται λοιπόν, ακόμη μία «επιτυχία» αυτής της κυβέρνησης, σ’ ένα χώρο όπου η Ελλάδα επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας είχε επιτύχει πρωτιές στο πρόσφατο παρελθόν».

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!