Υπουργείο Μετανάστευσης σε νησιώτες για κορωνοϊό: Εσείς εμποδίσατε τα κλειστά κέντρα μεταναστών

Αιχμηρή απάντηση στον αντιπεριφερειάρχη Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου, Παντελή Βρουλή που ζήτησε από τους διοικητές των ΚΥΤ και τις αρμόδιες αρχές να μην αφήνουν τους μετανάστες-πρόσφυγες να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα αστικά κέντρα υπό το φόβο του κορωνοϊού, δίνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ το ΥΜΑ επιρρίπτει τις ευθύνες της ελεύθερης κυκλοφορίας των μεταναστών-προσφύγων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι νησιώτες να κολλήσουν κορωνοϊό στους ίδιους και τις αντιδράσεις για τα κλειστά κέντρα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:   

Σε απάντηση της δήλωσης του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου, κ. Παντελή Βρουλή, αναφορικά με την ανάγκη περιορισμού της κίνησης μεταναστών στα αστικά κέντρα των νησιών, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα συναρμόδια υπουργεία παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στο θέμα του κορωνoϊού και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγεία.

Ως προς τη λειτουργία των ΚΥΤ στα νησιά του Αιγαίου, σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει διπλή ασφαλής περίμετρος της όλης κατοικημένης περιοχής, ούτε επαρκείς κοινόχρηστοι χώροι για την προσωρινή λειτουργία της δομής ως κλειστής.

Προς αποφυγή κινδύνων στη δημόσια τάξη και υγεία, η Κυβέρνηση εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 28/10.02.2020) και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Υπουργική Απόφαση 1311 (ΦΕΚ Β΄ 405/11.02.2020) προέβη στην Επίταξη αναγκαίων εκτάσεων για την άμεση κατασκευή κλειστών-ελεγχόμενων κέντρων σε αντικατάσταση υπάρχουσας δομής.

Για λόγους που ήδη γνωρίζετε δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων δομών και κατά συνέπεια δεν έχει προχωρήσει η οριστική διακοπή λειτουργίας των υπαρχόντων ανοικτών δομών».

Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενως σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης τόνιζε: «Παρόλο που μέχρι σήμερα τα δείγματα όσων εξετάστηκαν ήταν αρνητικά εκτός από ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μυτιλήνη, θα παρακαλούσα τους συμπολίτες μας στο Βόρειο Αιγαίο, να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας και τους γύρω μας. Θερμή παράκληση προς τους διοικητές των ΚΥΤ και τις αρμόδιες αρχές να πράξουν ομοίως με τους μετανάστες-πρόσφυγες που δυστυχώς κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα αστικά κέντρα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!