Υπουργείο Μεταφορών: Συζήτηση για νέα μέτρα διευκόλυνσης των πολιτών με αναπηρία

Με προσκήνιο τα μέτρα διευκόλυνσης και ανακούφισης των πολιτών με αναπηρία συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, με τον Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Νίκος Σταθόπουλος και αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, τέθηκε το ζήτημα της τροποποίησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, η διασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλα τα δημόσια συστήματα μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των ΚΤΕΛ και των ταξί, καθώς επίσης και η αναθεώρηση του πλαισίου για το δελτίο στάθμευσης και τις παροχές (εκπτώσεις και απαλλαγές) για τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα μέτρα που έχει ήδη θεσμοθετήσει το Υπουργείο, είναι η χορήγηση δελτίων στάθμευσης σε ΙΧ αυτοκίνητα γονέων ή παιδιών, αλλά και συζύγων ΑμεΑ, καθώς και σε ΙΧ με leasing.

Τι γίνεται με τις Σταθερές Συγκοινωνίες

Σε ό,τι αφορά τις Σταθερές Συγκοινωνίες ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η προσβασιμότητα έχει βελτιωθεί με τη λειτουργία του Μετρό και του Τραμ, ενώ και στις νέες συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ για τα  νέα λεωφορεία έχει προβλεφθεί ώστε να υπάρχει πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα νέα οχήματα.

Καταληκτικά, ο υπουργός ανέφερε πως αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για τη σύσταση ειδικής επιτροπής στο Υπουργείο όπου θα ασχολείται με την προσβασιμότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!