ΥΠΕΣ: Υπό συζήτηση νομοθετική ρύθμιση για παράταση εργασίας σε επιτυχόντες 3Κ

Συμβασιούχοι Covid: Πλαφόν στην παράταση των συμβάσεων (εγκύκλιος)

Νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων πέραν της 30ης Οκτωβρίου, επιτυχόντων της 3Κ που έχουν κερδίσει αιτήσεις θεραπείας ή έχουν πρόβλημα με διπλούς αριθμούς ταυτοτήτων, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμών τους, υποσχέθηκε η γενική γραμματέας του υπουργείο Εσωτερικών για θέματα ανθρώπινου δυναμικού Δημοσίου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Εργατική Αντεπίθεση», που είχε θέσει επιτακτικά το ζήτημα το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο της παράταξης: «Αργά το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματέως για θέματα ανθρώπινου δυναμικού Δημοσίου Τομέα Βιβής Χαραλαμπογιάννη , με το Γραφείο Τύπου της παράταξης, για τα ζητήματα εργαζομένων και υποψηφίων της 3Κ (αιτησεις θεραπείας, διπλοί αριθμοί ταυτοτήτων, πραγματικός χρόνος διοριστέων που είναι σε διαφορετικούς Δήμους σε προσωρινά και τελικά αποτελέσματα).

Ενόψει της σύσκεψης , η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο ΑΣΕΠ, ανάμεσα στην Ανεξάρτητη Αρχή και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών , όπου μεταξύ άλλων αναμένουμε να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που έχει θέσει , ήδη από το καλοκαίρι η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ενημερώσαμε την πολιτική ηγεσία ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» , για να αποφευχθούν άδικες απολύσεις συναδέλφων, καταρχάς να δοθεί παράταση των συμβάσεων πέραν της 30ής Οκτωβρίου, για όσους έχουν κερδίσει αιτήσεις θεραπείας ή έχουν πρόβλημα με διπλούς αριθμούς ταυτοτήτων, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμών τους.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι , αρχικά τουλάχιστον, η πολιτική ηγεσία του υπ. Εσωτερικών συμφώνησε με το δίκαιο αυτό αίτημά μάς και υποσχέθηκε ότι θα σχεδιαστεί κάποιου είδους νομοθετική παρέμβαση για τις δύο αυτές ομάδες εργαζομένων.

Όσον αφορά το πραγματικό χρόνο διορισμού όσων ήταν σε διαφορετικούς φορείς, σε προσωρινούς και τελικούς πίνακες, είπε ότι «είναι αρκετά πρόωρο» να συζητήσουμε κάτι τέτοιο και ότι θα έχουμε χρόνο να το δούμε στο μέλλον αφού «τώρα προέχει» να δοθεί λύσει , σε όσους συναδέλφους μας κινδυνεύουν να απολυθούν, και συμφωνήσαμε από κοινού να συναντηθούμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, έτσι ώστε να δούμε εκτενέστερα τα ζητήματα αυτά.

Ως ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ του Υπουργείου Εσωτερικών για το ενδιαφέρον πού έδειξε στα αιτήματά μάς», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ, 3Κ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]