ΥΠΕΣ: Συνεδρίασε η Επιτροπή για το Μητρώο Πολιτών

Συγκλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών η αρμόδια Επιτροπή για τις αλλαγές και τις βελτιώσεις στο «Μητρώο Πολιτών», παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη.

Στόχος είναι η εισήγηση για νομοθετικό έργο με τις ρυθμίσεις του οποίου θα εκσυγχρονιστεί κατά πολύ το σύστημα έκδοσης πράξεων που άπτονται της καθημερινότητας και αφορά όλα τα γεγονότα ζωής των πολιτών από την ημερομηνία γέννησης ως την ημερομηνία θανάτου.

Σε πρώτη φάση η Επιτροπή καλείται να καταρτίσει την ατζέντα με τα προβλήματα, να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες και να υποδείξει προτάσεις επίλυσης σε κάθε επιμέρους θέμα.

Η Υφυπουργός ζήτησε από την Επιτροπή να επισπεύσει το έργο της προκειμένου να προταθούν άμεσα λύσεις σε χρόνια προβλήματα πιστοποίησης και ταυτοποίησης ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες όσο το δυνατόν πιο σωστά και γρήγορα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!