υπεσ-συγκυβέρνηση-θεοδωρικάκου-με-909058
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 31.05.2021 | 07:40

ΥΠΕΣ: «Συγκυβέρνηση» Θεοδωρικάκου με Βορίδη, Πέτσα, μέσω ΕΕΤΑΑ (έγγραφα)

Συνεχή προσκόμματα στην αλλαγή της ηγεσίας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) παρουσιάζει εδώ και πάνω από δύο μήνες ο, στενός συνεργάτης του τέως υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, και νυν πρόεδρος της εταιρείας Ηλίας Γιάτσιος. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, ενώ οι μεγαλομέτοχοι της εταιρείας υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης (σ.σ. κατέχουν το 24% των μετοχών) και ΚΕΔΕ (25%), έχουν ζητήσει από τον Μάρτιο (έγγραφο 1) και Απρίλιο αλλά και Μάιο (έγγραφα 3 και και 5), αντίστοιχα την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με μοναδικό θέμα την αλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ο κ. Γιάτσιος με διάφορες δικαιολογίες αρνείται να την συγκαλέσει.

Τελευταία δικαιολογία, «η αιφνίδια εισαγωγή μέλους του ΔΣ σε νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω ασθένειας» (σ.σ. έγγραφα 4 και 6).

Στενός συνεργάτης Θεοδωρικάκου

Μάλιστα, η κωλυσιεργία του Προέδρου του ΔΣ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι με την από 29 Μαρτίου 2021 επιστολή  τους προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ «να εφαρμοστεί ότι ακριβώς προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο, έχοντας ως βασικό στόχο την εύρυθμη λειτουργία της ΕΕΤΑΑ».

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, βασικός στόχος της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι η αντικατάσταση του Προέδρου του ΔΣ Ηλία Γιάτσιου αλλά και του αντιπροέδρου Ιωάννη Σκάλκου (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το πρόσωπο, που, σύμφωνα με τον πρόεδρο, εισήχθη εσπευσμένως στο Νοσοκομείο). Και οι δύο υπήρξαν στενοί συνεργάτες του τέως υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου (σ.σ. νομικός σύμβουλος ο πρώτος, διευθυντής του γραφείου του ο δεύτερος) και, σύμφωνα με την σημερινή διοίκηση της ΚΕΔΕ, τοποθετήθηκαν σε αυτές τις θέσεις «πραξικοπηματικά» από τον τέως ΥΠΕΣ.

Προγράμματα και προσλήψεις

Έτσι εξηγείται, σύμφωνα πρόσωπα που γνωρίζουν πολύ καλά το παρασκήνιο και μίλησαν στην aftodioikisi.gr, το γεγονός ότι ο νυν Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ αγνοεί επιδεικτικά εδώ και πάνω από δύο μήνες δύο υπουργούς της κυβέρνησης, την Διοίκηση της ΚΕΔΕ αλλά και τους εργαζόμενους στην εταιρεία. Τα ίδια πρόσωπα επιβεβαιώνουν, δηλαδή, το προφανές: Ότι πίσω από την στάση του κ. Γιάτσιου βρίσκεται ο τέως υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που επιδιώκει μια ιδιότυπη «συγκυβέρνηση» του υπουργείου από το οποίο εκπαραθυρώθηκε άγαρμπα από το Μαξίμου, με τους κύριους Βορίδη και Πέτσα.

Άλλωστε, όπως λένε οι επαΐοντες, το διακύβευμα με την ΕΕΤΑΑ είναι μεγάλο. Εκτός του ότι μέσω της εταιρείας «τρέχουν» προγράμματα για τους δήμους, εκκρεμούν και οι προσλήψεις 50 μηχανικών  και δασολόγων πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, για την κάλυψη αναγκών της Τεχνικής Υπηρεσίας της, η οποία θα συνδράμει στην ισότιμη πρόσβαση των μικρών υποστελεχωμένων δήμων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για τις οποίες υποβλήθηκαν 1.800 αιτήσεις!

Πρόκειται για τις προσλήψεις τις οποίες είχε προετοιμάσει αλλά δεν πρόλαβε να κάνει λόγω της απομάκρυνσής του από το υπουργείο, ο τέως ΥΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκος. Μάλιστα, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα το εγχείρημα, τον περασμένο Οκτώβριο είχε, επίσης, με “πραξικοπηματικό”, σύμφωνα με τους δημάρχους, τρόπο, πάρει  ΑΠΟΦΑΣΗ  να μεταφέρει 2 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ των δήμων στην ΕΕΤΑΑ, με αποτέλεσμα, παραλίγο, υπουργείο Εσωτερικών και ΚΕΔΕ, να οδηγηθούν στα Δικαστήρια!!!