ΥΠΕΣ: Πιθανή η αλλαγή του άρθρου 76 -Τι ειπώθηκε στους εργαζόμενους 3Κ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο άρθρο 76 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ με το οποίο όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, απαγορεύεται οποιαδήποτε μετάταξη, απόσπαση, μετακίνηση των εργαζομένων της 3Κ για μία εφταετία, όταν για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ ισχύει η διετία, άφησε κατά τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους τους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, όταν οι εκπρόσωποι της «Εργατικής Αντεπίθεσης» του ανακοίνωσαν ότι εφόσον ψηφισθεί η διάταξη θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθότι, όπως του είπαν, το άρθρο 76 έχει νομικά προβλήματα (σ.σ. διετία για μεν εφταετία για τους δε), ο κ. Σταυριανουδάκης υποστήριξε πως θα θέσει το θέμα τόσο στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο όσο στο αρμόδιο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει σχετική γνωμοδότηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αντιδράσεις τους επί του άρθρου 76, ενώ σε περίπτωση που η διάταξη ψηφισθεί, ήδη βρίσκονται με επικοινωνία με εξειδικευμένους εργατολόγους, προκειμένου να προσφύγουν εναντίον της.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 3Κ, ΑΡΘΡΟ 76


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!