ΥΠΕΣ: Οδηγίες υποβολής στοιχείων ΟΤΑ στη «Σύνοψη Μητρώου Δεσμεύσεων» (εγκύκλιος)

Ενημερωτική εγκύκλιο με θέμα την «υποβολή στοιχείων των φορέων του υποτομέα των ΟΤΑ στην εφαρμογή «Σύνοψη Μητρώου Δεσμεύσεων» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ)», απέστειλε το ΥΠΕΣ στους αρμόδιους φορείς.

Αναλυτικά επισημαίνεται ότι:

Με την παρούσα εγκύκλιο παρέχονται οι απαραίτητες οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία με την οποία οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα του υποτομέα των ΟΤΑ θα υποβάλλουν τα στοιχεία τους στη διαδικτυακή εφαρμογή «Σύνοψη Μητρώου Δεσμεύσεων» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Σκοπός της εφαρμογής είναι η συγκέντρωση σε ένα πληροφοριακό σύστημα των συνόψεων του Μητρώου Δεσμεύσεων (ΜΔ), των Εκθέσεων Απλήρωτων και Ληξιπρόθεσμων Οφειλών και των πινάκων του Κύριου Δείκτη Επιδόσεων Πληρωμών (ΚΡΙ) του συνόλου των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο π.δ. 80/2016 (Α’ 145) και στις 2/47972/15-6-2018 (ΑΔΑ: Ω8ΛΝΗ-4ΕΓ) και 2/47891/ΔΠΓΚ/15-6-2018 (ΑΔΑ: Ψ4Γ6Η-94Φ) εγκυκλίους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ). Σε αυτό το πλαίσιο, στην εφαρμογή υποβάλλονται τρεις (3) ομάδες δημοσιονομικών στοιχείων:
1. Οι μηνιαίες Συνόψεις του Μητρώου Δεσμεύσεων μέσω του Κόμβου Διαλειτουργικότητας και της Διαδικτυακής Βάσης Δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ).
2. Οι μηνιαίες Εκθέσεις Απλήρωτων και Ληξιπρόθεσμων Οφειλών απευθείας από τους υπόχρεους φορείς.
3. Οι τριμηνιαίοι πίνακες του Κύριου Δείκτη Επιδόσεων Πληρωμών (ΚΡΙ) απευθείας από τους υπόχρεους φορείς.

Η εφαρμογή είναι προσπελάσιμη μέσω της κεντρικής σελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων → Δημόσια Διοίκηση → Σύνοψη Μητρώου Δεσμεύσεων στη διαδρομή: https://www.gsis.gr/dimosia-dioikisi/loipes-ypiresies-dd/synopsi-mitrooy-desmeyseon.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΟΔΗΓΙΕΣ, ΥΠΕΣ, ΣΥΝΟΨΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!