ΥΠΕΣ: Κήρυξη της κοινότητας Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 

Την αποδοχή του αιτήματος του δήμου και της Περιφέρειας για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης  ανάγκης της κοινότητας  Κρυοπηγής Πρέβεζας,  λόγω των εκτεταμένων κατολισθήσεων που κατέστρεψαν καλλιέργειες τον περασμένο Μάρτιο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης,  στους κατοίκους της  περιοχής,   με τους οποίους  συναντήθηκε σήμερα,  κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας  της επίσκεψής του στην Πρέβεζα.

Νωρίτερα, με δηλώσεις του  στους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η κήρυξη της κοινότητας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  «είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει και σε αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν, αλλά και στο θέμα της αντιμετώπισης των αποζημιώσεων κάποιων καλλιεργητών, διότι από  ό,τι είδα εδώ,  έχουν πληγεί καλλιέργειες ετών που αντιλαμβάνεστε για αυτούς τους ανθρώπους είναι η ίδια τους η ζωή, είναι το  εισόδημά τους.  Όσο μπορούμε πιο έγκαιρα και πιο γρήγορα θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.»

Μιλώντας με τους κατοίκους, ο κ. Σκουρλέτης εξήρε τον ρόλο του ΙΓΜΕ, το οποίο κλήθηκε από τους κατοίκους να διερευνήσει το φαινόμενο των κατολισθήσεων,  επιβεβαιώνοντας τον σημαντικό του ρόλο,  ενώ  θύμισε ότι οι κυβερνήσεις πριν το 2015,  το προόριζαν για κλείσιμο.

Οι κάτοικοι,  του μετέφεραν επίσης το αίτημα για ένταξη της κοινότητας στα μαρτυρικά χωριά, καθώς το 1944 τα γερμανικά στρατεύματα  Κατοχής, εκτέλεσαν είκοσι τρείς  κατοίκους του χωριού. Ο Υπουργός Εσωτερικών υποσχέθηκε να εξετάσει το αίτημα και άφησε λίγα λουλούδια, στο μνημείο των εκτελεσθέντων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΚΡΥΟΠΗΓΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!