υπεσ-καλεί-φορείς-να-υποβάλουν-αιτήσε-594804
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 27.12.2021 | 19:09

ΥΠΕΣ: Καλεί φορείς να υποβάλουν αιτήσεις για προσλήψεις ΙΔΟΧ με… «φειδώ» (εγκύκλιος)

Το ΥΠΕΣ εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβασης μίσθωσης έργου για το έτος 2022, κατά τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 4829/2021, καλώντας τους φορείς να υποβάλλουν τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης που ανήκουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης για τις κατηγορίες που εμπίπτουν στην έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, παρακαλούνται να υποβάλουν στην υπηρεσία μας, σύμφωνα με τις κατωτέρω αναφερόμενες οδηγίες, τα αιτήματά τους για την πρόσληψη των κάτωθι κατηγοριών προσωπικού το έτος 2022 που αφορούν:

  • προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ) που προσλαμβάνεται για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων κατά τις διατάξεις του άρθ. 57 του ν. 4821/2021
  • προσωπικό ΙΔΟΧ άλλων κλάδων, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντικών στελεχών επί θητεία (ΝΠΙΔ)
  • προσωπικό για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μόνο σε περίπτωση αντικατάστασης απασχολούμενου λόγω αποχώρησης, κατόπιν σχετικής βεβαίωσης της ΕΕΤΑΑ, η οποία θα αναζητηθεί από την υπηρεσία μας μετά την υποβολή των αιτημάτων από τους φορείς.

Η εγκύκλιος επισημαίνει ότι οι φορείς «θα πρέπει να υποβάλουν τα αιτήματά τους με φειδώ, ιεραρχώντας τις ανάγκες τους» και εν συνεχεία, παραθέτει τις σχετικές διατάξεις και οδηγίες.

Αναλυτικά: