ΥΠΕΣ: Διευκρινίσεις για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές (εγκύκλιος)

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο η οποία όπως σημειώνει αποσκοπεί στην ενηµέρωση και διευκόλυνση των πολιτικών κοµµάτων και των υποψηφίων βουλευτών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, για τα θέµατα που αφορούν στην υποβολή των υποψηφιοτήτων, στις προϋποθέσεις και στα κωλύµατα εκλογιµότητας, στις αντίστοιχες ενέργειες των κοµµάτων και υποψηφίων και στις προθεσµίες µέσα στις οποίες πρέπει να συντελεσθούν οι ενέργειες αυτές κ.λπ.

Επίσης, παρέχονται και σχετικές µε τα ανωτέρω θέµατα πληροφορίες, που κρίνονται χρήσιµες για τη διευκόλυνση των αρµόδιων αρχών και υπηρεσιών. Το θεσµικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων αποτελούν:

α) οι διατάξεις του Συντάγµατος και

β) η νοµοθεσία για την εκλογή βουλευτών, δηλαδή το π.δ.26/2012 «Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείµενο των διατάξεων της νοµοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (Α΄ 57).

Η ανακήρυξη των υποψηφίων γίνεται από το αρµόδιο πρωτοδικείο σε δηµόσια συνεδρίαση, δέκα (10) ηµέρες µετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή την 21η
Ιουνίου 2019.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΥΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!