ΥΠΕΣ: Ανακοινώνεται χρηματοδότηση δήμων & Επιτροπή για αρμοδιότητες

Πλην του εκλογικού νόμου που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, δύο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι προτεραιότητες του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η πρώτη αφορά την χρηματοδότηση των δήμων για επενδυτικά σχέδια ως συνέχεια του Προγράμματος «Φιλόδημος». Γι’ αυτό το λόγο, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις για το ύψος της χρηματοδότησης που αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στην τοπική ανάπτυξη.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες πρόκειται να οριστεί και η Επιτροπή η οποία θα εξετάσει το σαφή διαχωρισμό μεταξύ των αρμοδιοτήτων κράτους και Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις. Πρόκειται για μια αναγκαία μεταρρύθμιση, η οποία αναμένεται να οδηγήσει στην καλύτερη λειτουργία τόσο του κεντρικού κράτους όσο και των ΟΤΑ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΥΠΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!