ΥΠΕΣ: 57 φορείς θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Δημιουργώ»

Συνολικά 57 φορείς και σύλλογοι από διαφορετικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης επελέγησαν για να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) «Δημιουργώ». Οι φορείς θα χρηματοδοτηθούν για δράσεις στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της προώθησης της πολιτιστικής δημιουργίας και της δικτύωσης με συλλόγους από τα Βαλκάνια, που θα υλοποιηθούν από αυτό τον μήνα και μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου Τόνισε ότι για το πρόγραμμα «Δημιουργώ» όπως και για τις «Νεανικές Δράσεις», το «Στηρίζω» και το «Παράγω» (που είναι ακόμη ενεργό) το υπουργείο προέβη μέσω δημόσιας διαβούλευσης, στην προκήρυξη δημόσιων προσκλήσεων επιχορήγησης με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια, αποκλείοντας μονομερείς ενέργειες και παθογένειες του παρελθόντος.

Χαρακτήρισε επιτυχημένη την ολοκλήρωση του προγράμματος «Δημιουργώ», «γιατί πάνω από 80 φορείς και σύλλογοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου για τη χρηματοδότηση των δράσεών τους, αποδεικνύοντας και στην πράξη την ανάγκη στήριξης των τοπικών κοινωνιών».

Από το σύνολο των φορέων, πρόσθεσε, επιλέχθηκαν προς χρηματοδότηση 57 φορείς και σύλλογοι από διαφορετικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, που η τεχνική υπηρεσία του υπουργείου αξιολόγησε και τοποθέτησε ιεραρχικά με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια, σύμφωνα και με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της προκήρυξης του έργου.

Η κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε ότι όλες οι δράσεις που προτάθηκαν και επιλέχθηκαν, τόσο στο επίπεδο της προστασίας του περιβάλλοντος, όσο και στην προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας, κρίθηκαν αξιόλογες αλλά και ιδιαίτερα ανταποδοτικές στις τοπικές κοινωνίες, συνδυάζοντας πολλαπλά μελλοντικά οφέλη και αποδίδοντας έναν ενεργητικό ρόλο στους κατοίκους των περιοχών, μικρών και μεγάλων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΥΠΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!